Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Müzik Dinletisi ve Yükseköğretim video gösterimi ile devam edildi.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı M.A. Yekta Saraç yaparken daha sonra kürsüye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini paylaştı.

Anadolu'daki az gelişen üniversiteler ile gelişmiş üniversitelerin öğrencilerinin eğitimi noktasında atılan yeni adımı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu sözlerle açıkladı:

"Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştireceğiz. Eşleşme yapılan üniversitelerin öğrencileri, diğer üniversitelerin programlarına iştirak edebilecek. Bu programı, bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz."

Açıklamalarının devamında ise "Her alanda küresel bir güç haline gelen bir Türkiye gerçeği var. Her alanda yetişmiş insan gücü ihtiyacımız var. İnsan kaynağında ciddi açıklarımız bulunuyor. Henüz arzu ettiğimiz yere gelebilmiş değiliz. Sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesil milletçe en büyük felaketimiz olur.
Maziden, atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsan maddi birikimi ve manevi zenginliği ile bir bütündür. Biz robot değil insan, daha doğrusu insan-i kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Hem aile eğitimi hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Geleceğimizi güvenle emanet edeceğimiz nesiller yetiştirmek için toplum olarak hep birlikte seferberlik anlayışıyla çalışmamız gerekiyor. Tüm dikkatimizi, vaktimizi, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için onların gönül dünyalarını da zenginleştirmeyi hedeflemeliyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından YÖK 2020 Üstün Başarı Ödüllerini sahiplerine sundu.