2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Yapıldı

Üniversitemiz Rektörlüğü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi  (OKÜ-UZEM) işbirliği ile 05-06-07-08 Ekim 2020 tarihlerinde üniversitemize yeni başlayan öğrencilere yönelik, üniversitemizi, kurallarını, işleyişini tanıtmak, üniversitemizde ve çevresinde ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları hakkında bilgi vermek, karşılaştıkları sorunların çözümüne destek ve daha kısa sürede ortama alışmalarına yardımcı olmak amacıyla oryantasyon programı uygulandı.

Programın açılışını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Ne Yaparsan Yap, En Güzelini Yap” felsefesi ile teknolojik altyapısı, mimarisi, müştemilatı, yeşilin onlarca tonunun yer aldığı Karacaoğlan Yerleşkesi, konumu, imkânları ve diğer özellikleriyle Kadim Şehir Osmaniye’nin gururu, 2020 Engelsiz Üniversite 1.lik ödüllü ve 2019 yılından itibaren dijital Üniversitelerden biri olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne hepiniz ‘Hoş Geldiniz.’ dedi.

Üniversitemizin tanıtımının yapıldığı Oryantasyon Programında Üniversitemizin kısa tarihçesi, isminin nerden geldiği, Üniversitenin fiziksel durumu ve olanakları, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul sayısı, Öğretim Elemanları, öğrenci sayıları, Araştırma Merkezleri hakkında bilgilendirme de yapıldı.  Konuya ilişkin sunumları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu yaptı.

Üniversitemiz dekan, dekan yardımcıları, müdür, müdür yardımcıları kendi birimlerini tanıttılar, bölüm başkanları bölümleri hakkında bilgiler verdiler. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ-ÜZEM) uzaktan eğitimin sistemini tanıtan sunum yaptı. Dış ilişkiler birimi ise Farabi, Mevlana ve Erasmus programlarını açıkladı. Öğrenci işleri daire başkanlığı, sınıf geçme, devam yönetmeliği, muafiyet işlemleri, üniversite kuralları ve disiplin yönetmeliği, yatay ve dikey geçiş, çift anadal, yan dal, sınav işlemleri, öğrenci kimlik kartı ve ders kayıt hakkında bilgi verdi. Sağlık Kültür Daire Başkanlığı, sosyal tesislerin, spor tesislerinin, yemekhane ve kantinlerin, sağlık olanaklarının, psikolojik danışma biriminin, engelli öğrenci biriminin tanıtımını yaptı ve kısmi zamanlı çalışma hakkında bilgi verdi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kütüphaneden yararlanma, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, öğrenci e-posta ve internet sisteminden yararlanma konularında sunum gerçekleştirdiler.

Dört gün süren oryantasyon eğitimine yaklaşık 1250 öğrenci katıldı. Öğrencilerin üniversitemizle ilgili öğrenmek istedikleri konular ise oryantasyon eğitiminde açıklandı.