OKÜ tercihlerde yüzde 93,72'lik Doluluk Oranı Yakaladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına toplam 3123 olarak açıklanan kontenjana 2927 aday yerleşerek, Üniversitemiz programlardaki doluluk oranı yüzde 93.72 oldu.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 90’ı aşan doluluk oranıyla Üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi %100 doluluk oranına sahip olurken Mühendislik Fakültesi %38,42 doluluk oranında kaldı. Diğer yandan Bahçe Meslek Yüksekokulu ve Kadirli Meslek Yüksekokulu doluluk oranları %100 olurken Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu %82.07, Kadirli Meslek Yüksekokulu %92,78 ve Osmaniye Meslek Yüksekokulu doluluk oranı %95,85 oldu. Ek yerleştirmenin yapılmasının ardından da Üniversitemizin doluluk oranı %100 olması bekleniyor.

Detaylı tablo için tıklayınız...

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 29 Ağustos - 02 Eylül 2020  tarihleri arasında yapılıyor. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 2020 YKS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazananların Dikkatine duyurusunu incelemeleri gerekiyor.