Engelsiz Üniversite 1.lik Ödülü OKÜ'nün

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen "2020 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin verildiği YÖK Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreni yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Törenine 11 turuncu bayrak ve 2 mavi bayrak erişilebilirliği ile 116 Üniversite arasından sıyrılan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi damga vurdu.

YÖK Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreninde Engelsiz Üniversite Ödüllleri hakkında bilgilendirmeyi YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan yaptı.

Törende daha sonra açılış konuşmasını YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi 2020 yılı Erişilebilirlik yılı ilan edildi. Bugün bu erişilebilirliği simgeleyen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerini takdim etmekten büyük mutluluk duyduğunu,  Engelsiz Üniversitenin, engelli öğrencilerimize Üniversite eğitimlerinin her aşamasında erişilebilirlik sağlaması gerektiği ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından 2020 Engelsiz Üniversite Ödülünün sahibi olan Üniversiteyi  T.C. Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı.

Üniversitede hem fakülte, kütüphane, amfi, sosyal tesisler gibi 11 mekânı ile turuncu bayrak alan aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerde erişilebilirliği gösteren mavi bayraklardan da 2 ödül kazanan ve toplamda 13 bayrakla Engelsiz Üniversite sıralamasında en önde yer alan ve birinci olan Üniversitenin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olduğunu açıklayan T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamanın ardından “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür ediyorum. 13 bayrak dile kolay, aldığınız bu ödül ve kazandığınız bu başarı inşallah diğer Üniversitelere de örnek olur.” diye konuştu.

Engelsiz Üniversite birincilik ödülünü kazandıklarını duyan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, büyük sevinç yaşadı. Sevincini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Üniversitemiz Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan ile paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a YÖK Başkanı M.A. Yekta Saraç’a ve YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine ve YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Sayın Zeliha Koçak Tufan'a ve Yürütme Kurulunun Kıymetli Üyeleri ile emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederiz. Her Şey OKÜ İçin. Engelsiz TÜRKİYE için.” dedi.

Üniversitemiz, 2020 yılı Engelsiz Üniversite ödüllerinde birinciliği Afyon Kocatepe Üniversitesi ile paylaştı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat TÜRK Afyon Kocatepe Üniversitesi ve ödül alan diğer Üniversiteleride tebrik ettiğini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk törendeki konuşmasında OKÜ’de engelliler için yapılan hizmetlerden bahsetti. Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Üniversitemiz Devletimizin bize verdiği imkânları en etkin ve etkili kullanarak YÖK’ün desteği ile belirlenen standartlara uygun iç mekânda 6 bin metre dış mekânda ise 4 bin 150 metre hissedilebilir yüzey parkeleri döşemenin yanı sıra işitme ve görme engellilere kullanım kolaylığı sağlayacak asansörler, yönlendirme tabelaları ve engelli lavaboları yaptırdı. Ayrıca her otoparkta engelli araçların yanı sıra tekerlekli sandalye kullanan 2 engelli personelimiz için özel kapalı otopark yaptırarak bu personellerimizin başkalarına ihtiyaç duymadan çalışmalarını sürdürmeleri amacıyla şarjlı araç aldık ve kullanımlarına sunduk.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk konuşmasının sonunda “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında bize bu ödülü layık gördüğünüz için başta sizler olmak üzere Devlet büyüklerimize ve engelli öğrencilerin ulaşımında ve taşınmasında bire bir ilgilenen ve destek veren Osmaniye Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’ya ve geçmişten bugüne bu ödülü bize kazandırmak adına görev alan akademik ve idari personelime ve halen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı olan aynı zamanda Üniversitemiz Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç hocama Üniversitemiz Genel Sekreterliğine, Daire Başkanlarıma Basın ve Halkla İlişkiler Birimimize ve emeği geçen isimlerini sayamadığım tüm mesai arkadaşlarıma ve OKÜ Engelsiz Gelecek Kulübümüz Danışmanı, başkan ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Engelsiz Türkiye için bizde varız.” dedi.