İlk Defa Öğrenci Alınacak Bölüm ve Programlar

Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvuru sonucunda 3 yeni bölümün açılmasına ve bu 3 bölümüme ilk defa öğrenci alınmasına karar verildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümüne 15, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne 60 ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümüne 40 öğrenci alınması uygun görüldü.

Daha önce de ilk defa öğrenci alacak bölümlerle birlikte Üniversitemiz toplamda 11 bölüme 2020-2021 eğitim öğretim yılında 415 öğrenci alacak.
2020-2021 eğitim ögretim  yılında  İlk defa öğrenci alımı yapılacak bölümlerimiz aşağıda tablo halinde belirtilmiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, OKÜ bünyesinde yeni ve nitelikli bölümler açılarak eğitim-öğretim yapılanmasını geliştirme gayretinde olduklarını belirterek, “Önümüzdeki akademik yılda ilk defa öğrenci alınacak bölüm ve programlarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.