Öğrencilerimize Yetenek Kapısı Platformu Anlatıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün Sosyal Medya Tecrübe Paylaşımları kapsamında düzenlediği Instagram canlı yayının konuğu, Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı Birim Müdürü Neşe Gülmez oldu.

Değerli konuklar,  Tüm öğrenciler ve mezunlar için kariyer rehberliği ve danışmanlığı yapmak, gençlerin iş gücü piyasasına uyumunu hızlandırmak ve istihdam süreçlerini desteklemek amacıyla tüm üniversitelerde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne bağlı  Kariyer Merkezleri kurulduğundan bahseden Rektörümüz  Prof. Dr. Murat Türk, “Bu bağlamda, Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde,16 Ekim 2019 tarihinde, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş olup, faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı Birim Müdürü Neşe Gülmez, Öğrenciler, mezunlar ile işverenlerin gereksinimlerine yönelik oluşturulan ve Kariyer Merkezleri’nin ihtiyaçlarına göre hazırlatılan “Yetenek Kapısı” Platformu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gülmez, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO), Yetenek Kapısı Platformu hakkında bilgiler vermenin yanı sıra öğrencilerin Yetenek Kapısını kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlattı.

Üniversitemiz tarafından başlatılan fidan kampanyası kapsamında güzel ve verimli geçen söyleşiye konuk olan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı Birim Müdürü Neşe Gülmez adına bir adet fidanın doğa ile buluşturulduğu ve fidanın konumunu gösteren QR kodlu sertifikanın Sayın Gülmez’e e posta ile gönderildiği canlı yayında belirtildi.
Söyleşinin sonunda konuşan Rektörümüz  Prof. Dr. Murat Türk, “bugün siz gençler ile işverenlerin zaman ve mekandan bağımsız şekilde iletişim kurabilecekleri, ‘Yetenek Kapısı' Platformundan söz ettiğimiz, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Oliver Cromwell’ın “Bir insan hiçbir zaman, nereye gittiğini bilmediği zamanki kadar uzun yol gidemez.” ifadesinde belirttiği gibi sizlerin kariyer planlarında büyük önem taşıyan, hedeflerinize ulaşabilmeniz için, sizlere her zaman yol gösterecek ve destek olacağız. Bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz. Evde kalın, sağlıklı kalın ve bizi takip etmeye devam edin.”dedi.