''Enerji Verimliliği ve OKÜ'deki Enerji Çalışmaları'' Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Rektörümüzle Sosyal Medya Tecrübe Paylaşımları programında, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ün bu günkü konuğu  Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda  ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turkuaz Salonda, sosyal mesafe kuralları da dikkate alınarak gerçekleşen söyleşide konuşan, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Enerji, sanayileşmenin alt yapısı ve günlük hayatın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu nedenle, enerji ihtiyacı ulusal ve uluslararası gündemde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Enerji kaynaklarının tükenebilir oluşu, dışa bağımlılığın varlığı ve çevresel etkiler sebebiyle; günümüzde ülkeler için güvenli, yeterli miktarda, ucuz ve temiz enerji üretmek, ekonomik ve sosyal hayatın temel problemleri arasında yerini almaktadır. Sanayisi, ekonomisi ve nüfusu ile hızla büyümekte olan ülkemizde, buna paralel olarak enerji ihtiyacı sürekli artmaktadır. Bu nedenle, üretilen enerjinin yüksek verimle kullanılması, mevcut enerji kaynaklarının yanı sıra alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ait potansiyelin değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.” dedi.
 “Enerji ve Enerji Verimliliği” konusunu ve “Üniversitemizdeki Enerji Çalışmaları” hakkında gerçekleştirilen canlı yayın programında,  ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, Enerji verimliliğinden, enerji verimliliğinin öneminden ve yenilenebilir enerjiden bahsederek, Enerjinin OKÜ için önemi ve ihtisaşlaşma başvurusu hakkında bilgiler verdi.
OKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunlarının çalışmaları hakkında da bilgiler veren ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın konuk olduğu canlı yayına, Üniversitemizin eski mezunlarından Ahmet Koccat da katılarak OKÜ’nün kendisine kattığı değerlerden bahsetti.

Üniversitemiz tarafından başlatılan ve yoğun ilgi ile devam eden fidan kampanyamız kapsamında canlı yayında ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın sorusunu doğru cevaplayan bir takipçimiz adına fidan dikimi gerçekleştirilerek QR kodlu fidan sertifikasının ,  takipçinin mail adresine gönderileceği belirtildi.

Bu günlerde hepimizin tasarruflu ve verimli kullanması gereken en önemli şeylerden birisinin zaman olduğunu ifade eden Rektörümüz  Prof. Dr. Murat Türk, “Zaman; yerine konması ve geri döndürülmesi mümkün olmayan bir kaynaktır. Schwartz’ın “Bir gündeki total saat miktarı sabittir, ancak bizim için mevcut olan enerjinin miktarı ve kalitesi sabit değildir” ifadesinde belirttiği gibi, sınırlı olan zamanımızı, en etkili ve verimli şekilde nasıl kullanacağımız çok önemlidir. Bizde, bilimsel ve kültürel söyleşilerle, zamanınızı daha verimli geçirebilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz.  “Enerjinizi koruyun, çünkü gelecek güzel günler enerji ister.” Evde kalın, sağlıklı kalın ve bizi takip etmeye devam edin.” dedi.

Canlı yayının sonunda söyleşiye konuk olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan adına bir fidanın doğayla buluşturulğunu ifade eden, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, dikilen fidanın yerini de gösteren QR kodlu fidan sertifikasını Hürdoğan’a takdim etti.