OKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Yayın Hayatına Devam Ediyor

Üniversitemizin imtiyaz sahibi olduğu ve bilimsel hakemli akademik dergi olarak yayınlanan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Osmaniye Korkut Ata University Journal of Natural and Applied Sciences), 2017 yılında yayın hayatına başlamış ve ilk sayısını 2018 yılında yayınlamıştı. Yılda bir kez yayınlanan hakemli ve bilimsel bir dergi olan OKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi’nin 20 makalenin yer aldığı ikinci sayısı ise 2019 yılı Aralık ayında yayınlandı. Derginin yayın konuları, fen ve mühendislik bilimlerinde yapılmış deneysel ve teorik ilerlemeleri konu alan analitik ve sayısal çözümleri içeren araştırma makalesi türündeki çalışmaları, bilimsel derlemeleri ve teknik notları içeriyor. Makalelerin; üretilen bilginin yeni olması, yeni bir yöntem öne sürmesi ya da daha önce var olan bilgiye yeni bir boyut kazandırmış olması gibi niteliklere sahip olması bekleniyor.

Editörlüğünü Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Editör Yardımcılığını Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın yaptığı OKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, okuyucuların daha rahat erişimini sağlamak ve daha büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmak için elektronik olarak Dergipark bünyesinde yayınlanmaktadır. Dergiye yayımlanmak için gönderilen makalelerden herhangi bir değerlendirme ve başvuru ücreti alınmamaktadır.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Coşkun Özalp, İlgili kişilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin Fen ve Mühendislik Bilimleri ve ilgili diğer alanlarda kaydedilen güncel gelişmeleri aktarmak, özgün çalışmaların bilim dünyasında paylaşılmasını sağlamak üzere Türkçe olarak hazırladıkları makalelerini https://dergipark.org.tr/tr/pub/okufbed  adresinden dergiye yayımlanmak üzere gönderebileceği belirtti.