Üniversitemizde Milli Mücadele’de Osmaniye Başlıklı Program Düzenlendi

Üniversitemiz Tarih Topluluğu tarafından Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda “Milli Mücadele’de Osmaniye” başlıklı program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel,   Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, Tarih Bölümü Öğretim Elemanları, Üniversitemiz idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Anadolu’nun kalbi sayılan Çukurova’nın bereketli topraklarının bağrında, Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan doğa ile tarihin sarmaladığı bir yer olan Osmaniye; çok önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu ifade eden Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher, “Osmaniye milli mücadele sürecinin başından sonuna kadar askeri ve lojistik pek çok durumda önemli roller üstlenmiştir.  Dönemin basını 10 Aralık 1921 tarihinde tahliye işlemlerinin büyük ölçüde tamamlanıp 23 Aralık 1921'de Osmaniye'nin Milli İdare altına girdiğini ve hükümet dairelerine Türk Bayrağı çekildiğini duyurmuştu.

“Milli Mücadele’de Osmaniye” başlıklı programın sonunda Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher’e günün anısına Çiçek ve Teşekkür Belgesi’ni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk takdim etti.