MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu Üniversitemizde

Üniversitemiz tarafından hazırlanan "Bireyden Milli Şahsiyete Tekâmül ve Geleceğin Türkiye'si" başlıklı program için Üniversitemize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu program öncesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun başta olmak üzere Belediye Başkan Vekili Hacer Burcu Yüceer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, 26. Dönem Osmaniye Milletvekili MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Tüysüz Belde Belediye Başkanı Veli Fidan, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Sarpkaya ile beraberindekiler bulundu.

Üniversitemizde "Bireyden Milli Şahsiyete Tekâmül ve Geleceğin Türkiye'si" Başlıklı Program Düzenledi

26. Dönem Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, ziyaret sonrasında "Bireyden Milli Şahsiyete Tekâmül ve Geleceğin Türkiye'si" başlıklı sunum için Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve eşi Prof. Dr. Zeynep Türk, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Hacer Burcu Yüceer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, 26. Dönem Osmaniye Milletvekili MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Tüysüz Belde Belediye Başkanı Veli Fidan, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Sarpkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Üniversitemiz Fakülte Dekanları,  Yüksekokul, Meslek Yüksekokul Müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, Üniversitemiz öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk yaptı.

“Mimarisi, Müştemilatı, altyapı ve üstyapısı, Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor tesisleri gibi Karacaoğlan yerleşkesi ve ilçelerde hızla devam eden fiziki yapılanması ile öğrencilerine ve tüm çalışanlarına sunduğu imkânlardan bahsederek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “OKÜ çatısı altında her yıl çeşitli konularda bir eğitim-öğretim yılında ortalama yaklaşık 80 teknik ve kültürel geziye, 30 fazla konferansa, birçok turnuvaya,  konsere,  panele, söyleşiye, eğitim seminerine, sempozyumlara, kongrelere ve seminerlere ev sahipliği yaparak halkımıza, personelimize ve öğrencilerimize sunarak onların kişisel gelişimlerini arttırmaları yönünde çabalıyoruz. OKÜ olarak ilimize, bölgemize, Türkiye’mize ve taşıdığımız ismimize yakışır bir biçimde orta vadede 2023 uzun vadede önce 2053 sonrada 2071 vizyonuna ulaşmasına katkı sağlayacak ve bu üstlendiğimiz sorumluluğu yaptığımız bilimsel faaliyetlerle ve layığı ile yerine getireceğiz. Ayrıca bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğimiz bilimsel etkinliklerle tarihten gelen ortak kültürümüzün de bize kattığı güç ile işimize gönlümüzü koyarak ev sahipliği yaptığımız veyahut ortak olduğumuz uluslararası kongreler ile 25 ülke ile 200’e yakın anlaşmamız ile 10 farklı ülkeden 300’e yakın uluslararası öğrencimiz ve 3 e yakın yabancı uyruklu Öğretim Üyemiz ile uluslararası anlamda bilimsel bilgi yönetimi ve paylaşımı için yeni köprüler oluşturmaya devam edeceğiz. Bu köprüleri inşa ederken şuurlu, gururlu, milli sorumluluğun farkında özgüvenli ve öz disiplinli bir şekilde değerlerini koruyabilen gençlerin yetişmesine de özen göstereceğiz.” dedi

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Düşünceleriyle, fikirleriyle bizleri aydınlatacak Sayın Deniz Depboylu’nun bir kez daha Osmaniye’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade ediyor ve bu programa teşrifte bulunan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ile Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun telgrafları okundu.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek sözlerine başlayan 26. Dönem Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, “Milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek nitelikli bir insan haline gelebilmek için dikkat etmemiz gerekiyor. Kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız. Tüm toplumlar değerleri ile vardırlar. Kültürleri ile varlık gösterirler, hayata tutunurlar. Kültürleri ise var olduğu sürece kendi varlıklarını korumayı başarırlar. Bu sebepledir ki genelde küreselleşme ile kültüre saldırı gerçekleşir. Milli ve manevi değerlerimizi biz tarihimizden alırız. Bu yüzden de tarih önemlidir.  Tarihimizi bilmediğimiz zaman o zaman bugünümüzü anlayamayız. Bugünü anlayamıyorsak geleceği inşa edemeyiz. Kendi milli ve manevi değerlerimizi koruyacak yeni savunma mekanizmaları oluşturmalıyız.” dedi.

Depboylu, “Geleceğin Türkiye’sini oluşturabilmek için bireyden milli şahsiyete doğru tekamül etmemiz gerek. İşte tam da bu noktada bizleri umutlandıran gençlerimizdir. Taze beyinler, öğreniyorsunuz, yeni bilgilerle donanıyorsunuz. Bunları kullanarak daha güzel işlere imza atacaksınız.” diye konuştu.

Programın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, 26. Dönem Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’ya günün anısına Teşekkür Belgesi ile Dede Korkut temalı kilim takdim ederken Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun Ay Yıldızlı tabağı, Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri ise hazırlanan çiçeği takdim etti.