Üniversitemizde Açık Erişim Bilgilendirme Tanıtım Toplantısı ile Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca başlatılan çalışmalar neticesinde Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca altyapısı hazırlanan ve 2018 veri girişi tamamlanan OKÜ Açık Erişim Sistemi, tanıtım toplantısı ve hizmet içi eğitimi Üniversitemiz Kütüphanesi’nde yapıldı.

OKÜ Açık Erişim Sistemi’nin tanıtım toplantısı ve hizmet içi eğitiminin açılış konuşmasını Üniversitemiz akademik personelin Açık Bilim/Açık Erişim temsilcisi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı. Üniversitemiz akademik personelinin yaptıkları yayınları hızlıca bu sisteme girmeleri yönünde görüşünü paylaşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, “Bilim, her zaman sahip olduğumuz bir güç değil, bilim ulaşabildiğimiz ve paylaşıldığı zaman bilgiye dönüştüğünde güçtür.” dedi.

Düzenlenen tanıtım toplantısı ve hizmet içi eğitime Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Necati Gök, Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokul temsilcileri ile kütüphaneciler katıldı.