Edebiyat Söyleşilerinde Bestami Yazgan Üniversitemiz Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Üniversitemizin de ev sahipliğinde Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Osmaniye İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Bilgeden Bilince Konferansları” kapsamında Edebiyat Söyleşilerinde Bestami Yazgan yer aldı.

Programa Osmaniye Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mücahit Çelik, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Yurt İdareler Birimi Müdürü Fuat Tülüce,  Karacaoğlan Erkek Yurdu Müdürü Süleyman Mazı,  Osmaniye Kız Yurdu Müdürü Sevgi Çakmak, Öğretim Görevlisi Ahmet Loğoğlu, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, yurt öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi’nde gerçekleşen Edebiyat Söyleşilerinde Bestami Yazgan “İnsanlar kılık ve kıyafetlerine göre karşılanır, şahsiyetlerine göre uğurlanırlar. Aynı insanlar gibi milletlerinde bir şahsiyeti vardır. Biz buna milli kültür diyoruz.  Bana göre de milli kültürün temeli şiirdir. Peki delilin var mı derseniz derim ki; Mehmet Emin Yurdakul; “Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.” Diyordu. Biz de devam ediyoruz ve diyoruz ki; ‘Şairleri haykırmayan bir millet öksüz, şairleri haykırmayan bir ümmet yetim. Şairleri haykırmayan bir insanlık hem öksüz hem de yetimdir.’ “dedi.

Bütün sohbetlerinde şiir ağırlıklı bir muhabbet yaptığından bahseden Bestami Yazgan, “Vatanı, milleti ve istiklali sevmeyi Mehmet Akif Ersoy’dan, davayı sevmeyi Necip Fazıl Kısakürek’ten, bayrağı sevmeyi Arif Nihat Asya’dan, bütün insanları sevmeyi de Yunus Emre’den öğrendik. Bunların hepsinin ortak özelliği ise şair olmalarıdır. O bakımdan şiirin, duygu ve düşünceleri anlatmada güzel bir araç olduğuna inanıyorum.” dedi.

Programın sonunda Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bestami Yazgan’a teşekkür ederken Yazgan’a günün anısına hediye takdim etti.