Üniversitemizde ''Başarı Bedel İster'' Başlıklı Konferans Düzenlendi

Osmaniye Birlik Vakfı ve Üniversitemiz kulüplerinden Birlik Kulübü tarafından düzenlenen "Başarı Bedel İster" başlıklı konferans, Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Konferansa başta Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi ile Osmaniyeliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun yaptı. Yaptığımız birçok faaliyetlerin yanında gençlerimize bizi biz yapan maddi ve manevi değerlerimizi anlatmanın öğretmenin gayreti ile katkı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Coşkun, “Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan sürekli çalışan, kendisini sürekli geliştiren, birçok alanda kendisini yetiştiren bunların yanında önemli bir akademisyen, yazar ve şair olan Prof. Dr. Nurullah Genç’i Osmaniye’de ağırlamaktan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bunun yanında hep yanımızda olan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e de teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Nurullah Genç şöyle konuştu: “Hayalleri olmayanların bir gelecekleri olmaz. Bedel ödemeden bir başarı da gösteremezsiniz, hayalleriniz olmazsa da asla ve asla başarılı olamazsınız. Bizim hayal çizgimiz çok düşük. Öğrencilerimizin en az 20 yıllık bir hayali taşımaları lazım. Başarıyı eskiler üç kavramla netleştirmiştir.     O üç kavram şunlardır; Tedricen, tecriden, tecdiden. Yenilendiniz, odaklandınız ve adım adım gidiyorsanız sonuca ulaşırsanız. İnsan, kendini ve haddini bilmelidir.”

Çok sayıda öğrencinin ilgiyle takip ettiği konferansta şair Prof. Dr. Nurullah Genç, başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken noktaları, kendi bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Kendi yaşantısından örneklerden yola çıkarak insanın hayat mücadelesinin birçok yönüne değinen Prof. Dr. Genç, hikâyelerle süslediği konuşmasında; toplumun refahı için, planlı bir şekilde çalışan, hedefleri olan, tarihini, kültürünü ve kendisini tanıyan insanlar olmanın önemine vurgu yaptı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Nurullah Genç’e plaketi Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiçeği Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, hediyeyi ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk takdim etti.