Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ''Meslek Olarak Hemşirelik'' Başlıklı Panel Düzenledi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3.sınıf öğrencileri Üniversitemiz Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Meslek Olarak Hemşirelik” başlıklı panel düzenledi.

Düzenlenen panele Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları ile öğrencileri katıldı.

Panelde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Atik birer konuşma yaptı.

Panelde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik öğrencilerinin gözünden hemşirelik nedir? Hemşireliğin tanımı, tarihçesi ve kanunları, hemşirelik etik ilkeleri, sorumlulukları ve roller, bakım kavramı ve hemşirelikte bakım kavramının önemi ve hemşirelikte örgütlenme konularında bilgiler paylaşıldı.

Panelin sonunda Hemşirelik 1.sınıf öğrencileri hakkında Zehra Atam, 2.sınıf öğrencileri hakkında Çiğdem Anar, 3.sınıf öğrencileri hakkında Bahar Yıldırım ile 4. Sınıf öğrencileri hakkında da Betül Çetintaş bilgiler verdi.