Genç Düşünceler Kulübü, Türklerin Müslüman Olma Süreci Başlıklı Konferans Düzenledi

Üniversitemiz kulüplerinden Genç Düşünceler Kulübü 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde “Türklerin Müslüman Olma Süreci” başlıklı konferans düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Genç Düşünceler Kulübü Başkanı Çağrı İspir yaptı.

Davetimizi kırmayıp Üniversitemize gelen Araştırmacı-Yazar Av. Hayri Yıldırım’a teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Genç Düşünceler Kulübü Başkanı Çağrı İspir, “Türk olmak Altay dağlarının eteklerinde yaşayan kardeşlerimize duyduğumuz özlemdir. Türk olmak Adana’ya olan sevgimizle Karabağ’a olan sevgimizin eş değer olmasıdır. Doğu Türkistan’da Türk ve Müslüman olduğu için soykırıma uğrayan kardeşlerimize yardım etme ülküsüdür. Farklılıklarımızdan en büyük zenginliğimiz olan Türklükte birleşmek bizleri daha ileriye taşıyacaktır. Unutulmamalıdır ki mevcut olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.” dedi.

Araştırmacı-Yazar Av. Hayri Yıldırım konferansta, “Atatürk’ün dediği gibi :’Milli benliğini bulamayan milletler, başka milletlerin avıdır.’ Bu benlik nedir? Atatürk bu benliği de ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene!’ sözüyle göstermiştir. Bilinç; Türk’üm diyebilmektir. Benliğini kaybetmiş olanlara tavsiyemizde Bilge Kağan’ın sözüdür: ’Pişman ol ve kendine dön.’ “ diye konuştu.

Türk milletinin tarihi genel olarak 3 bölümden oluşur. İlk bölüm asıl çağ yani özgün çağdır. Türk’ün orijinal halidir. Sonra dini dönem başlar. İstismar edilen bir dönemdir.

Araştırmacı-Yazar Av. Hayri Yıldırım’a günün anısına hazırlanan Teşekkür Belgesi Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Fedai Çavuş tarafından verildi.