Üniversitemizin Support for Policy Reform European Youth Together Projesi Kabul Edildi

Üniversitemiz Dış İlişkiler Biriminin Rektörlüğümüz adına Youth Agenda 2027 - Empowered Young Women for Sense of Active Citizenship and European values başlığı altında 5 AB üyesi ülke (İspanya, İtalya, Estonya, Romanya, Bulgaristan) ile ortağı olduğu konsorsiyumun başvurusu sonucunda EACEA/12/2019 dönemi Support for Policy Reform European Youth Together projesi kabul edildi.

Bu projeyle Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek olunması konusunda bir farkındalık oluşturulması amaçlanırken; çok zorlu bir değerlendirme sürecinden başarıyla çıkan projemiz 79 başvuru arasından kabul edilen 11 projeden biri oldu. 600.000 Euro toplam bütçeli proje 24 ay sürecek.

Proje hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcımız ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, ‘Bu projeyle eğiticilerin eğitimini gerçekleştirip onların saha çalışmalarını yönetmek ve proje koordinasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz.’ dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise ‘Avrupa Birliği ve benzeri kapsamlardaki projelerde üniversitemizin başarılı olacağına dair inancım tamdır’ diyerek Üniversitemizin bu konudaki başarısının devamını diledi.