Rektörümüz Yerel ve Bölgesel İdareler için Bilgi Paylaşımı Projesi Toplantısına Katıldı

Osmaniye Valiliği koordinasyonunda yürütülen “Yerel ve Bölgesel İdareler için Bilgi Paylaşımı Projesi” kapanış toplantısı Büyük Osmaniye Otelinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

Ülke milli marşlarının okunması ile başlayan programda Proje Asistanı Gökhan Beykoz proje hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Yöneticisi Gaye Yalpa ise projenin 14 Kasımda sona ereceğini ifade ederek, “Projemiz, yerelde çok sahiplenilmiş bir projeydi. Bu nedenle başta Sayın Valimize, Vali Yardımcımıza, Rektörümüze ve bu proje kapsamında bizi destekleyen yereldeki tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Avrupa Perspektifleri Derneği Başkanı Zhivka Nikolova ise yaptığı konuşmada Projeye ayrıca katkısı olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu ise “Şehrimiz potansiyeli olan bir şehir, Avrupa Birliği Projelerine her zaman aday olan bir şehiriz. Bu bizim için bir başlangıç olmakla birlikte örnek de olacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından projelerin değerlendirilmesine geçildi. Serbest Meslek Müşaviri Daniela İvanova “Başarılı Projelerden Çıkarılan 9 Öğreti”, Serbest Meslek Müşaviri Valentina Kordova “AB Fonlu Projeler Konusunda Kula Belediyesi Deneyimleri”, Coğrafi Bilgi Sistemleri Transfer Bilgi Sistemleri Uzmanı Stanimir Andonov “Vatandaşların Yararına Yönelik Projeler-CBS Transfer Merkezi Vakfı Deneyimi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Yeni Erasmus+ Anlaşmaları İmzaladı

Toplantı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün, Sofia University of Transport, Medical University of Sofia ve D.A.Tsenov Academi of Economıcs Üniversitelerinin yetkilileri ile Personel, Öğrenci Öğrenim ve staj hareketliliği imkanı sağlayan Erasmıs+ anlaşmalarının karşılıklı imzalanması ile sona erdi.

Daha sonra katılımcılar Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi kampüsünü gezerek Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret ettiler. Ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Alpaslan Dayangaç misafirlere fakülte hakkında bilgi verdi. Son olarak konuklar Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimini ziyaret etti. Ziyarette konuklara Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk tarafından özel olarak hazırlatılan hediyeler takdim edildi.