Üniversitemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Tarih Bölümü’nün öncülüğünde Üniversitemiz Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Konferansı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansa başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk olmak üzere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, Genel Sekreter Mustafa Sadıkoğlu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, FEF Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsniye Sağlıker, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Doğaner, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Necdet Arı, Üniversitemiz akademik personeli, daire başkanları, idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81.Yılında, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O’na olan inancımızı tazeliyor, devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz diyen Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer, “O, akıllı bir politikacı ve son derece gerçekçi bir devlet adamı olarak yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı başarı ile yöneten bir yetenekli komutan değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimler ile de 21’inci yüzyılın dahi dünya lideri olmuştur. Aydınlanma çağının bir lideridir. 57 yıl süren yaşamının büyük kısmında, yurttaşının ve yurdunun özgürlüğü, milletinin ve vatanının bağımsızlığı ve mutluluğu için yılmadan çalışmış, bu emeklerinin sonucunda da girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Emperyalist dış güçlere ve işbirlikçisi yönetime karşı tüm güçlükleri, olanaksızlıkları, isyan ve ihanetleri göğüsleyerek ölüm-kalım savaşı olan Milli Mücadele’yi, Kuvay-i Milliye ruhu ve ateşiyle kazanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yarattığı Türk mucizesi, tam bağımsızlığı, özgürlüğü, ulusal egemenliği ve aydınlanmayı amaçlayan örnek bir “ulusal savaşını” bizden sonraki nesillere anlatmak bizlerin ana görevidir.” dedi.

Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, demokrasiyi amaçlayan tam bağımsız, modern, çağdaş ve uygar “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni” kurmuştur. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Büyük Lider fikirlerin ile sonsuza kadar Türk Milleti’nin kalbinde yaşayacaksın ve yaşatılacaksın.” diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşanmasına neden olan konferansın sonunda Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından günün anısına Teşekkür Belgesi ve çiçek takdim edildi.