Üniversitemizde Kore Kültür Günü Başlığı Altında Etkinlikler Düzenlendi

Üniversitemiz ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen Kore Kültür Günü başlıklı etkinlikler Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi ’sinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliklere Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde “Ode to My Father” Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinliklere daha sonra Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde devam edildi.  İİBF Amfisi’nde devam eden Kore Kültür Günü etkinliklerde “Kore-Türkiye İlişkileri” ile Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım semineri ve daha sonrasında İİBF fuaye alanında Kore geleneksel kıyafetleriyle fotoğraf çekimi yapıldı.

“Kore-Türkiye İlişkileri” hakkında sunumu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho yaptı. Etkinlikler kapsamında kapılarını açan Üniversitemize teşekkür ederek sözlerine başlayan Cho, “Güney Kore hakkında bilgiler verdi. Cho, “Koreliler Orta Asya’dan doğuya göç ettiğini biliyoruz. Türkiye ile 8 bin km uzaklıkta olsak da görünüşler farklı olsa da anlayışları, duyguları birbirine çok yakın. Dilin de yakın olması bunun bir göstergesi.” diye konuştu. Daha sonrada Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım yapılırken etkinlik sonunda Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho’ya Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç Karatepe Kilimi hediye ederken Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu tarafından da çiçek takdim edildi.