Üniversitemiz Rektörü Batman Üniversitesi'nin Konuğu Olarak Batman'da Toplantıya Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Batman Üniversitesi tarafından 1-3 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınmada Sanayi İşbirliği” temalı toplantıya katıldı.

Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz dışında Ardahan, Artvin, Ağrı, Gümüşhane, Hakkâri, İzmir, Kırklareli, Muş, Siirt ve Şırnak Üniversitesi Rektörleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitelerdeki akademisyenler ve sanayiciler arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini geliştirmek amacıyla “Bölgesel Kalkınmada Sanayi İşbirliği” temalı toplantı düzenlediklerini belirtti.

Toplantının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve eşi Prof. Dr. Zeynep Türk, Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünü, Batı Raman Kampüsünü, Batman şehir merkezini, Hasankeyf Kültür Parkı ve Müzesini, Midyat ilçesini, Mardin şehir merkezini, Dara Antik Kentini, Siirt Tillo Kalesi ve İsmail Fakirullah Hazretleri türbesini ziyaret etti.

Batman Valisi Hulusi Şahin ile yemekte bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Hasankeyf Kültür Parkı ve Müzesi’ni gezerek Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe’den gezilen yerler hakkında bilgiler aldı.