Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştaylarına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları’na katıldı.

Adana'da gerçekleştirilen göç, güvenlik ve sosyal uyum konularının bölgesel düzeyde istişare edildiği çalıştayda İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Tayyip Sabri Erdil,  İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ve BMMYK Türkiye Temsilci Vekili Giulia Ricciarelli-Ranawat  birer konuşma gerçekleştirdi.

Çalıştaya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Akdeniz Bölgesindeki illerin valileri, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, BMMYK Türkiye Temsilci Vekili Giulia Ricciarelli-Ranawat, Akdeniz Bölgesindeki illerin belediye başkanları, rektörleri, il jandarma komutanları ve emniyet müdürleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

Çalıştay, yapılan açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen sunumlarla sürdü.