23. Geleneksel Çukurova Âşıklar Bayramı Kapsamında Karacaoğlan Buluşması Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemiz ile Osmaniye Folklor Araştırma Derneği’nin (OFAD) birlikte düzenlediği 23. Geleneksel Çukurova Âşıklar Bayramı kapsamında Karacaoğlan Buluşması programı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Üniversitemiz kulüplerinden OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen Karacaoğlan Buluşması’na başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk olmak üzere Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen, Prof. Dr. Mustafa Tanç, Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Dr. Öğretim Üyesi Ali Doğaner, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Halil Özdemir, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Arif Atalay, Osmaniye il Kültür ve Turizm eski müdürü Garip Yıl, OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Karacaoğlan Buluşması’nın açılış konuşmasını Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) Başkanı Abdullah Gizlice yaptı. Dünya’nın ve Türkiye’nin her yerinde Osmaniye’yi ve Osmaniye’nin kültürünü ilmik ilmik işleyip anlatan aynı zamanda Osmaniye Folklor Araştırma Derneği’nin 12 yıldır başkan vekilliğini yapan kültür elçimiz Cengiz Cafri’yi rahmetle yâd ediyorum diyerek sözlerine başlayan Gizlice, “Üniversitemizin desteği doğrultusunda gerçekleşen Karacaoğlan Buluşması programına ev sahipliği yapan destek olan Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gizlice’nin konuşmasının ardından Osmaniye kültürüne ve Osmaniye halk edebiyatına emeği geçen bize yön veren kişilere verilen ödüller kapsamında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen’e merhum Cengiz Cafri’nin oğlu Hakan Cafri, Aşık Temel Turabi’ye ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk plaket takdim etti.

Ödül takdimi ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen’in âşıklık geleneğiyle ilgili bilgileri aktarmasından sonra Temel Turabi, Âşık Eyyubi ve Orhan Üstündağ, âşıklık geleneğinden hoş geldiniz, canlandırma ve atışmalardan örnekler seslendirdi.