Üniversitemiz Erasmus+ Gençlik-Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri Kabul Edildi

Üniversitemiz Proje Koordinasyon Merkezi Rektörlüğümüz adına Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na ‘Erasmus+ Gençlik-Avrupa Gönüllü Hizmeti’ başlığı altında sunduğu 2019-1.Dönem European Solidarity Corps Gönüllülük projeleri kabul edildi.

Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. Hamil Nazik tarafından yürütülen ‘Herkes İçin Dayanışma’ projesiyle Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek olunması bir farkındalık oluşturulması, AB’de yükselişte olan ırkçılık ve İslam düşmanlığını en aza indirmeyi amaçladığı gibi gençlerin ve kurumsal anlamda Üniversitemizin uluslararasılaşmasını sağlamak amaçlanıyor.

Gönüllülük projeleri ile ilgili bilgiler veren Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. Hamil Nazik, “İngiltere, Portekiz, İtalya ve Yunanistan’dan katılan ve ülkemizin de dâhil edildiği toplamda 5 ortaktan oluşan projede 18 gönüllü yer alacak. Bu proje ile sanatsal faaliyetlerden spor faaliyetlerine, kültürel faaliyetlerden katılımcılara meslek edindirecek faaliyetlere kadar çok değişik alanlarda çalışmalar farklı tarihlerde 2-3 ve 12 aylık olarak düzenlenecek olup proje toplamda 24 ay sürecek.” dedi.