Üniversitemiz Rektörü Rektörler Toplantısı İçin Karaman'da Bir Dizi Programa Katıldı

Rektörler Toplantısı için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne giden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, KMÜ tarafından düzenlenen bir dizi programa katıldı.
Öncelikle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde diğer Rektörler ile bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitenin Senato Odası’nda değerlendirme toplantısına katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Üniversite Rektörlerini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek düzenlenen programın faydalı olması ve güzel gelişmelere yol açması temennisinde bulundu.
Misafir Rektörlere KMÜ’nün kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantı, Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar'ın ‘Mevlana’nın Felsefesi’ konulu sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Kuşpınar, İslam dünyasında ve Batı dünyasında Mevlana ile ilgili düşünürlerin sözlerinden örnekler vererek, “Mevlana, İslam’ın engin ilim ve irfan hazinesini ve güzel ahlakını kendine özgü samimi ifadeleriyle aktaran sufi bir filozoftur.” dedi.
Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektörler Toplantısı için Karaman’a gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ile Karaman Valisi  Fahri Meral’i makamında ziyaret etti.
Vali Meral ile bir süre sohbet ederek şehir ve üniversite hakkında değerlendirmelerde bulunan rektörler, Türkçe’nin başkenti kadim şehir Karaman’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, iki gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak Karaman’dan ayrıldı.