Üniversitemiz TÖMER'ler Arası Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

Üniversitemiz, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen TÖMER’ler arası futbol turnuvasına ev sahipliği yaptı. Farklı şehirlerden gelen 12 takımın yer aldığı turnuvada üniversite dil merkezlerinde “İleri Düzey Türkçe Eğitimi” projesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Başlama vuruşunu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yaptığı turnuvada ipi göğüsleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Hatay Şubesi futbol takımı olurken Gaziantep Üniversitesi TÖMER ikinci, İstanbul Aydın Üniversitesi Hatay Şubesi ise üçüncü oldu. Turnuvada Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi TÖMER futbol takımı da grup maçlarında 4 puan alarak turnuvayı namağlup şekilde tamamladı.

Futbol turnuvasının bitiminde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları yapılan ödül töreniyle verildi. Ödül töreninde İstanbul Gelişim Üniversitesi Hatay Şubesi futbol takımına birincilik kupasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk verdi. Üniversitemizin ev sahipliğinden dolayı memnuniyeti dile getiren yetkililer Üniversitemiz adına TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demiral’a teşekkür plaketi takdim etti.

Turnuvada BMMYK Sorumlu Donör ve Dış İlişkiler Müdürü Berkan Can Toros, YTB Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat Kazancı, YTB Koordinatörü Ceren Erdal, YTB Uzmanı Üzeyir Göksün, YTB Proje Personelleri Mehmet Özgür Yaşa ve Gökhan Kızıltunç da hazır bulundu.