OKÜ 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 2 Bin 837 Yeni Öğrencisine Kapılarını Açacak

Her geçen gün dengeli büyüyen, mimarisi, altyapı ve üstyapısı adından söz ettiren, teknolojik alt yapısı ile gelişen Üniversitemiz 2019-2020 eğitim öğretim yılında Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına alacağı 2 bin 837 yeni öğrenciye kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl olmayan bu yıl yeni açtığımız ve ilk defa öğrenci alacağımız 5 yeni bölüm Fen Edebiyat Fakültesinde Matematik bölümü, Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği bölümü, Kimya Mühendisliği Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesinde Sağlık Yönetimi Bölümü, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Coğrafya bölümü yeni açtığımız lisans bölümleridir. Yüksekokulunda ise ilk defa öğrenci alacak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 1 yeni Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne, Meslek Yüksekokullarında ise 8 yeni programa Bahçe Meslek Yüksekokulunda Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik, Düziçi Meslek Yüksekokulunda Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Raylı Sistemler İşletmeciliği, Sosyal Güvenlik, Kadirli Meslek Yüksekokulunda Elektronik Teknolojisi, Osmaniye Meslek Yüksekokulunda Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisine öğrenci alacak.

Üniversitemiz; 2 Enstitü, 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren açılan 14 yeni bölüm ve programa 490 öğrencinin gelmesi beklenirken, okul birincisi kontenjanları da dahil olmak üzere 1536’sı lisans, 1301’i ön lisans öğrencisinin OKÜ’lü olması bekleniyor.

Tercih yapacak öğrenciler, üniversitemizin web sayfası "www.osmaniye.edu.tr" adresinden mevcut bölüm ve programlara erişmenin yanı sıra bu yıl ilk defa öğrenci alacak olduğu 14 yeni bölüm ve programlara dair bilgilere ulaşabilecek.

ve

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/Tablo4_20062019.xls adreslerinden erişilebiliyor.