Üniversitemiz Rektörü Kıbrıs Gazilerimize Madalya ve Beratlarının Verildiği Törene Katıldı

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 63 gazimize madalya ve beratları, Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Madalya törenine Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkan Vekili Hacer Burcu Yüceer, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk,  Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Esen,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ali Kurt, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kıbrıs Gazilerimiz ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Envar-ül Hamit Camii Müezzini Yunus Önat tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için dua etti.

Törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun konuşma yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, “Bizler bugün nefes alıyorsak ve hayatta kalmışsak, bunu hayatını feda eden aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçluyuz. Sizlerin yeri biz Kıbrıslı Türkler için çok özeldir. İyi ki varsınız kahraman gazilerimiz. Bugün sizlere 45 yıl sonra takdim edilen madalyalar bizim sizlere minnet borcumuzdur.” dedi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ise “Öncelikle Kıbrıs Barış Harekâtında şehit düşen tüm vatan evlatlarını rahmetle minnetle anıyor ve burada bulunan ve bugün madalyalarını tevcih edeceğimiz gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Kıbrıs Barış Harekâtı, Ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından önemli bir harekâttır. Bu harekâtta vatan uğruna, namus uğruna şehitler verildi. Bu harekâtta ayrıca gazilerimiz de oldu. İşte bu harekâta katılan gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti bir kadirşinaslık göstererek Milli Mücadele Madalyası ve Beratı gönderdi. Biz de onların adına bu madalyaları, gazilerimize takdim edeceğiz. ”dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Türk Tarihini anlatan video gösterildi. Tören, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyaları ve beratlarının, Kıbrıs Gazilerimize Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve protokol mensupları tarafından takdim edilmesi ile sona erdi.