Bahçe MYO'da Ar-Ge İnovasyon Girişimcilik Konferansı ve ARDEB Semineri Düzenledi

Üniversitemize bağlı Bahçe MYO’da ‘Arge,İnovasyon,Girişimcilik ve Tubitak Ardeb Destekleri Bilgilendirme Konferansı’ ve ‘Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinin Poster Sunumlar’ı programı düzenlendi.

Programa Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Bozdoğan ve Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü, Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yanıktepe konuşmacı olarak katılırken, Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elamanları ve Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Bozdoğan,  araştırma destek programlarından 1001- Hızlı Destek Programı ve 3501-Kariyer Geliştirme Programları hakkında ‘projeye kimler başvurabilir, hangi zamanlarda başvurabilir, proje süresi, bütçesi ve projenin sisteme yüklenmesi’ gibi önemli konularda bilgiler verirken iki araştırma destek programını mukayese ederek projelerin özgün olması gerektiğinin önemini belirtti.

Konferans Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü, Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yanıktepe’nin 1001-Bilimsel ve Teknolojik araştırma Projelerini Destekleme Programı ve KOSGEB Girişimcilik Projeleri hakkında gençlerimize ‘Girişimcinin özellikleri, Girişimcinin ihtiyaç duyduğu temel unsurların neler olduğu ve iş kurma sürecinin temel adımlarından’ bahsetti. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, ‘Hayalleri olan, risk alabilen ve fırsatları gözlemleyen’ kişinin girişimcilik ruhuna sahip olduğunu belirterek konuşmasına son verdi.

Konferansın ardından Bahçe MYO Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem Sonu ’Gıda Zehirlenmeleri ve Hastalık yapan Mikroorganizmalar’   ve  ’Bazı Gıdaların Endüstriyel Üretim Akış Şemalarının Kılçık Diyagramında Gösterimi’ adlı poster sunumları gerçekleşti.

Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, Yüksekokul Öğretim Elemanları ve Üniversite öğrencileri, Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Doğan ve Öğr. Gör. Zeliha Eraslan eşliğinde öğrencilerin mikroorganizmaları karikatürize ederek mizahi bir anlatımla bilginin kalıcılığını sağlayarak hem öğrenmeye hem de zehirlenmeler hakkında herkesi bilgilendirmeye çalışarak program sona erdi