TÜBİTAK Destekli Korkut Ata Bilim Şenliği Üniversitemizde Başladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Üniversitemizce “Osmaniye Bilimi Yuvasından Öğreniyor” sloganıyla 6 Mayıs 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Üniversitemizde düzenlenecek olan Korkut Ata Bilim Şenliği başladı.

“Osmaniye Bilimi Yuvasından Öğreniyor” sloganıyla lise öğrencilerine ve Osmaniye halkına açık olarak yapılan Korkut Ata Bilim Şenliği’nde Eğitim, Bilim, Kültür ve Teknoloji projelerinin tanıtımı ve paylaşımı yapılarak lise öğrencilerinin ve etkinliğe katılacak olan ailelerin bilinçlenmesi amaçlanıyor.

6 Mayıs 2019 Pazartesi başlayan Korkut Ata Bilim Şenliği’nde Robotik, Kimya, Gıda, Mühendislik, Enerji ve STEM gibi popüler uygulamalar yer alıyor. Bu kapsamda hedef kitlelere hidroelektrik santrallerinin çalışma prensipleri anlatılarak, elektriğin sadece enerjinin bir türü olduğu ve enerji dönüşüm sistemlerinde verim kavramı uygulamalı anlatılıyor. Bunun yanı sıra robotik kolların çalışma prensipleri, sağlıktan sanayiye kadar geniş alanda kullanıldığı ve geliştirilebilir olduğu, otonom araç ile çizgi izleyen robot ve güneş takip sistemi uygulamaları, bunların yanında hedef kitlelere özellikle gençlerin tükettiği gıdalardan meyve suları ve meyve aromalı içeceklerle ilgili farkındalık yaratma amaçlı deneysel uygulamalar Üniversitemiz Merkez Kütüphane önündeki alanda kurulan stantlarda anlatılıyor.

Korkut Ata Bilim Şenliği proje yürütücülüğünü Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Önder Kaşka sürdürürken proje ekibinde ise atölye liderleri olarak Dr. Öğretim Üyeleri Müslüm Demir, Murat Atasoy, Halil Erol, Hande Demir, Nazmi Sedefoğlu, Filiz Güneysu Atasoy, Öğretim Görevlileri Ahmet Loğoğlu, Bülent Önal, Ersin Ünal, Öğretmen Hasan İşbilir ve Makine Teknikeri Ali Ayur bulunuyor.

Hafta içi 10 gün boyunca gerçekleştirilecek Korkut Ata Bilim Şenliği’ne toplamda 5 bin lise öğrencisinin katılması beklenirken şenliğe Üniversitemiz ev sahipliği, TÜBİTAK, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tosyalı Holding ise katkı sağlıyor.Korkut Ata Bilim Şenliği’nde kurulan stantları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, burada öğrenciler tarafından yapılan deneyleri izledi ve öğrencilerden bilgiler aldı.