Üniversitemiz İpekyolu Kariyer Fuarı'na Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve 10 paydaş Üniversitenin katılımı ile Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde 7.'si düzenlenen 'İpekyolu Kariyer Fuarı'na Üniversitemiz de katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde iki gün süren Fuarın ilk gününde açılış konuşmalarını Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür en büyük güçlerinin genç nüfusları olduğunu belirterek, gençleri doğru yönlendirmek gerektiğini vurguladı. Eskiden gençlerin firmaların kapısında beklediğini şimdi ise firmaların geçlerin ayağına geldiğini ifade eden Rektör Gür, “Bizim en büyük kaynağımız insan kaynağımızdır. Yaşlanan dünyaya karşı genç nüfusuyla büyük bir dinamizim oluşturan risk alma becerisi olan ve söz konusu vatan millet olunca da canını vermekten çekinmeyen bir gençliğimiz var. Ancak bu gençliği geleceğe doğru taşımak zorundayız. Türkiye 2023, 2071 hedeflerine bu gençlerle gidiyor. Üniversitelerimizin sayısı nüfusumuza göre fazla değil, ancak kaliteli ve alt yapısı güçlü Üniversiteler oluşturmak zorundayız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise, “Devlet olarak bize düşen herkese eşit mesafede olmak, herkese şeffaf davranabilmek ve herkese fırsat eşitliği sağlayabilmektir. Şuanda buradaki stantlarımızda 70 civarında kamu kurumu var. Hepsinin yöneticileri burada ve onlarla oturup konuşacaksınız sorularınıza cevap arayacaksınız. Kariyer kolay belirlenebilen bir konu değildir. Onun için buradaki stantları gezmeyi ihmal etmeyin. Biz 206 üniversite ve 7,5 milyon üniversite öğrencisi olan bir ülke olarak. Artık yetenek üretimi yapmak zorundayız. Reel sektör, kamu gibi kurumlarımız bunu yapmak zorundadır" diye konuştu. Gaziantep Valisi Davut Gül de, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek, gençlerin stantları gezerken piyasanın ihtiyacını daha iyi anlayabileceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemize fuara katkıda bulunmasından dolayı plaket verildi. Plaketi Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof.Dr. Murat Türk aldı.

Çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcileri öğrencileri bilgilendirmek üzere stant açarken, gençler 2 gün süren Kariyer fuarında stantlarda kariyerleriyle ilgili piyasanın neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlamak için kafalarındaki soruları netleştirdi.

Öğrencilere Üniversitemiz hakkında bilgiler aktarmak üzere açılan standımızı başta Gaziantep Valisi Davut Gül olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve protokol üyeleri ziyaret ederken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, protokol ziyaretinde stantta bulunarak protokole Üniversitemiz hakkında bilgiler aktardı.

İki gün süre fuara Üniversitemiz öğrencileri de katılırken Üniversitemiz hakkında bilgileri Basın ve Halkla İlişkiler personelleri Ali Er, Halil Coşkun ve Erkan Dinç standı ziyaret eden öğrencilere Üniversitemizi tanıtıcı broşürler ve hediyeler verildi.