Gaziantep İpekyolu Kariyer Fuarı Hakkında Üniversitemizde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Gaziantep İpekyolu Kariyer Fuarı’na paydaş üniversite olarak katkı sağlayacak olan Üniversitemiz, iş dünyası temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine fuar hakkında bilgi vermek amacıyla Üniversitemiz Kütüphane Konferans Salonunda toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Oğuzhan Yoncalık, Üniversitemiz Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel
ile iş dünyasının temsilcileri, Kamu Kurumlarının temsilcileri ve Ar-Ge Merkezi direktörleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversite – Sanayi işbirliği açısından bu türlü toplantıları önemsiyorum. Burada bu farkındalığı oluşturmak adına toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Biz bu işbirliği konusunda birlikteliğimizi her kesime vurgulamak istiyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekse bunu yapacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ise İpekyolu kariyer fuarı hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.

Üniversitemiz ile Sanayi arasındaki işbirliği hakkında bilgileri Üniversitemiz Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe verdi. Yanıktepe, “Üniversite-Sanayi işbirliğinin somut örneklerini yaşamak proje bazlı işbirliklerini gerçekleştirmekle oluyor. Proje bazında da karşımıza iki temel unsur olan Ar-Ge ve İnovasyon çıkıyor. Bölgemizde şuan üç tane Ar-Ge Merkezi kurulmuş vaziyette. Bunun geliştirilmesi ile Kamu Sanayi Üniversite temsilciliği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teknoloji Çalışma Merkezi noktasında da çalışmalar devam ediyor. Bunların oluşmasının temelinde de proje yatıyor. Projelerde insan kaynaklarının gelişmesine bağlı. İnsan kaynaklarının en büyük potansiyeli ise üniversitelerde bulunuyor. Hepimizin birlik ve beraberliği içerisinde bir sinerji yakalayarak proje geliştirmesiyle büyük bir kalkınma hamlesinin başlaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan katılımcılara söz verilerek konuyla ilgili görüşleri alındı.