Dünya Böbrek Günü Dolayısıyla Üniversitemizde Böbrek Hastalıkları, Organ Nakli, Sağlıklı Yaşam Konferansı

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği ve Osmaniye Böbrek ve Diyaliz Hastalıkları Derneği Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Üniversitemizin ev sahipliğinde Rektörlük Büyük Salonda “Böbrek Hastalıkları, Organ Nakli, Sağlıklı Yaşam” başlıklı konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Oğuzhan Yoncalık, Üniversitemiz akademik, idari personeli ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Konferansta ‘Böbrek Sağlığı’ ile ilgili bilgileri Avrupa Birliği Hipertansiyon Uzmanı Nefrolog Prof. Dr. Yahya Sağlıker verirken ‘Diyabet ve Obezite’ başlıklı sunumu Uzman Dr. Adem Kıdık, ‘Sağlıkta Egzersizin Önemi’ hakkında sunumu Milli Sporcu Tuğba Güneş ve ‘Sağlıklı Beslenme’ hakkında ise sunumu Diyetisyen Nisa Nur Altinköprü yaptı.

Avrupa Birliği Hipertansiyon Uzmanı Nefrolog Prof. Dr. Yahya Sağlıker, “Böbrek hastası olmamak için uygun diyetlerin yanında uygun su miktarı, belirtilen miktarda tuz alımını ve proteinli gıda alımını sağlamak gerek. Bunun dışında stres ve panik yapılmaması kilonun dengede tutularak uygun şekilde yürüyüşlerin yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

Konferansın katılımcıların sorularının yanıtlanması ile devam edilirken, “Böbrek Hastalıkları, Organ Nakli, Sağlıklı Yaşam” konferansı, konuşmacılara sunumlar sonunda çiçek takdiminin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.