Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürlüğü, Kadına Şiddet Konulu Konferans Düzenledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, Üniversitemiz iş birliği ile Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda “Kadına Şiddet” başlıklı konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye İl Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Derya Atik, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Serap Durucan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açılışında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye İl Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk birer kısa konuşma yaptı.

Konferansın düzenlenmesinde iş birliğinin önemine değinen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Osmaniye İl Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ise kadına şiddeti minimum seviyeye indirene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz derken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise paydaşlarla işbirliğini önemsediklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Elif Merve Şahin “Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı sunumu yaparken Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serap Taşkaya ise Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinden örnekler vererek sunumunu yaptı.

Sunumlar sonrasında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Elif Merve Şahin ile Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serap Taşkaya katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Elif Merve Şahin’e Teşekkür Belgesi’ni takdim ederken çiçeği Osmaniye İl Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz takdim ederken Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serap Taşkaya’ya da Teşekkür Belgesi’ni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, çiçeği ise Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı takdim etti.