Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk Osmaniye Şehitlerine Yürüyor Programına Katıldı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü etkinlikleri nedeniyle düzenlenen geleneksel "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi.

İl merkezine 15 kilometre uzaklıktaki istasyonda düzenlenen etkinlik için Osmaniye Garı'ndan özel tren seferi düzenlendi.

"Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programına Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk,  İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, siyasi parti il, ilçe başkanları ve temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamure Tren İstasyonundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti ve daha sonra da Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından şehitler için dua okundu.

Sivil Toplum Kuruluşları adına Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İşgal sırasında Osmaniye’de verilen mücadeleyi ve milli mücadele kahramanlarımızı anlatan İsmet İpek, Mamure’de düşmana karşı verilen mücadelenin Osmaniye ve bölge için önemini anlattı. Programda Toprakkale Yolbulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bir tiyatro gösterisi de yapıldı.

Törenin son bölümünde Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bırakarak, dualar okudular.