Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Verimlilik Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Osmaniye Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Verimlilik Toplantısı Üniversitemizde yapıldı.

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik uygulamaları ile Güncel Verimlilik Çalışmaları paylaşıldı. Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, Üniversitemiz Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜSEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Adnan Bozdoğan,  OMYO Dr. Öğr. Üyesi Halil Özdemir, Enformatik Bölümü Öğr. Gör. Abdurrahman Burak Güher ile sanayi temsilcileri ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleşen toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, programın düzenlenmesinde olan herkese teşekkür ederken Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal ise Kamu, Üniversite ve Sanayinin işbirliğinin yıllardır konuşulan konulardan olduğunu ifade etti. Öcal, ‘Bu toplantıların yapılmasını her zaman önemsiyoruz ve Üniversite olarak destekliyoruz. Verimlilik konusu da çok temel bir konu ve bunu etkin kullanmak da önemli. Verimli çalışmak ciddi bir detay gerektiriyor.‘ diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, “Üniversite – Sanayi işbirliği adına ne gerekiyorsa Üniversite olarak yapmaya hazırız. Bunun sözünü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk katıldığı her platformda vermektedir. Biz OKÜ olarak Üniversitenin sanayi ile her zaman güç birliğinde olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.“ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Güncel Verimlilik Uygulamaları, Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

Güncel Verimlilik Uygulamaları hakkında sunumu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Talat Postacı, Üniversite-Sanayi İşbirliği başlıklı sunumu Üniversitemiz Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları hakkında sunumları Tosyalı Holding Ar-Ge Mühendisi Saadet Hazal Coşkun, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. Haddehane Mekanik Bakım Mühendisi Hasan Parlak, Akoni Kimya Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Tayfun Yılmaz ve Üretim, Kalite ve Kontrol Müdürü Çağdaş Bağdatlı tarafından yapıldı.

Üniversite-Sanayi İşbirliği hakkında bilgiler aktaran Üniversitemiz Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Biz katma değeri yüksek, yüksek teknolojik ürünlerin yenilikçi, inovatif faaliyetlerde bulunmak maksadıyla hem sanayi kesimi hem de Üniversite kesimini bir araya getirmemiz gerekir. Biz gençlerimizi bilgi ve bilginin üretildiği merkezler ve bu bilgi üretiminin yapıldığı sektörel üretime dönüştüğü yerlerle eşleştirip, bunlarla projelendirildiğinde biz topyekün hem Üniversite-Sanayi işbirliğini elde etmiş olacağız hem de tüm insan kaynaklarının verimlilik yönetimini gerçekleştirmiş olup yüksek katma değer veya teknolojik bilgi ile donatmış olacağız.” dedi.

Sunumlar sonrasında sorularında cevaplandığı toplantı Rektörlük fuaye alanında düzenlenen kokteyl ile sona ererken toplantıya katılan katılımcılar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.