2.OKÜ Engelliler Spor Şenliği Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemiz Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin oluşturduğu OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından bu sene 2.si düzenlenen OKÜ Engelliler Spor Şenliği Üniversitemiz Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

2. OKÜ Engelliler Spor Şenliği’ne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü Danışmanı,  Üniversitemiz Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Mehmet İşıker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Loğoğlu, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Üniversitemiz akademisyenleri, idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Üniversitemiz Kapalı Spor Salonundaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. İstiklal Marşımıza Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri işaret dili ile eşlik ettiler.

Açılış konuşması yapan OMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü Başkanı Fatma Zehra Keskin, OKÜ yerleşkesinin ve binalarının büyük çoğunlukla engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş olduğunu belirterek OKÜ’nün bu anlamda örnek bir Üniversite olduğunu söyledi. Keskin, “İnsanlarımızın engelli bireylere yaklaşımı konusunda var olan olumsuzluklar bizlerin bu tür etkinlikleri daha fazla yapılmasını gerekli kılmıştır. Engelli bireylerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Engelli bireylerimizin zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerindeki ve zihinlerindeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise konuşmasında, "10 yıldır yaptığımız etkinliklerde toplumdaki bilinçlenmenin zirvesindeyiz. 10 yıl önce bu bilinçlenme yoktu. Çıkarılan yasalar ve yapılan etkinliklerimiz ile toplumda farkındalık oluştu. Hayatınıza ne zaman bir engelli gireceğini bilemezsiniz. 11 yıl önce engelliler konusunda çalışmalarımı yaptığım sırada ailemde engelli birisi yoktu. Ancak bir gün oğlumuz oldu, down sendromlu. Biz şükür ettik. Bizler gelecekten umutluyuz. Sorunlarımızın bir günde biteceğini beklemiyoruz. Ancak Osmaniye’de kamu kurumları ile yaptığımız görüşmeler ve bunun yanında Üniversite öğrencilerinin bu programları düzenleyerek, katılmaları bizlerin geleceğe olan umudunu artıyor." dedi.

2. OKÜ Engelliler Spor Şenliği’nde Tosyalılar Mesleki Eğitim Okulu öğrencileri kule ekibi gösterisini sunarken daha sonra Osmaniye Özel Eğitim Okulu Halk Oyunları ekibi gösteri sergiledi.

Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri kule ekibi öğrencilerine Üniversitemizin hediyeleri Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç tarafından verilirken Halk Oyunları ekibine ise hediyeleri Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO)  Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İmray Nur takdim etti.

Daha sonra İşitme Engelliler Voleybol takımı ile Üniversitemiz öğrencilerinden oluşturulan takım voleybol karşılaşması ile Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Basketbol Takımı-OMYO Çocuk Gelişimi Basketbol Karşılaşması yapıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk de basketbol karşılaşmasında yer aldı.

Osmaniye İşitme Engelliler Derneği Temsilcisi Aslı Hakat’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun’a ise Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO)  Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İmray Nur tarafından çiçek verildi.

Çiçek takdiminden sonra OMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri işaret dili ile ‘Beni Böyle Sev’ ve ‘Senden Daha Güzel’ şarkılarını birlikte söylediler.  Kapalı Spor Salonunu dolduran öğrenciler ile davetli olarak katılan protokol üyeleri de şarkılara eşlik etti.