Gönül Coğrafyamızda Ayağa Kaldırılan Ecdad Yadigârı Eserler Konferansı Düzenlendi

Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi, Üniversitemizin ortaklığı ve ev sahipliğinde Gönül Coğrafyamızda Ayağa Kaldırılan Ecdad Yadigârı Eserler başlıklı konferans düzenledi.

Konferans öncesi TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun ve beraberindekiler Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen konferansa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hamil Nazik, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Mühendislik Fakültesi Dekanı M. Emin Öcal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın, Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Ak Parti İl Başkanı Av. Hamza Tor, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr.  Üyesi Adnan Bozdoğan, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Üniversitemiz akademik, idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi ve davetli katıldı.

Gönül Coğrafyamızda Ayağa Kaldırılan Ecdad Yadigârı Eserler konferansının açılış konuşmasını Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun yaptı. Coşkun, Gençlerimizin gönül coğrafyamızı ve gönül coğrafyamızda ecdadımızın bize bıraktığı eserleri görmesi için bu konferansı düzenledik. Bu konferans ile gönül coğrafyamızı, tarihimizin köklerini ve ecdadımızın sanat ruhunu yakından tanıma fırsatı bulacağız. Bu konuda bizlere her zaman destek olan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’a ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e, kamu yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansta TİKA’nın tanıtım videosunun gösteriminden sonra sahneye çıkan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, “Kendimizi anlamakta ve anlatmakta bizler güçlük çekiyoruz. TİKA, dünyanın dört bir yanında ihtiyacı olan, dost ve kardeş olduğunu düşündüğümüz her ülkeye Türkiye’nin gülen yüzünü, dost elini götürebilen bir kurumdur. Son üç yıl itibari ile TİKA Dünyada en önemli kalkınma yardımı yapan konumunda. Kazancının çok önemli bir kısmını kardeşleriyle paylaşandır TİKA.” diye konuştu. TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, sözlerinin sonunda dinleyicilerin yönelttiği soruları cevapladı.

Konferansın sonunda Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan’a, çiçek ve hediyeleri takdim ederken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise günün anısına hazırlanan Teşekkür Belgesi’ni ve plaketi takdim etti.