Üniversitemize 2018 yılı içerisinde 2500 Civarı Bitki Dikimi Gerçekleştirildi

Doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Üniversitemiz, Karacaoğlan Yerleşekesi’ni ağaçlandırma ve yeşil alanı artırma çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda inşaatı tamamlanan İlahiyat Fakültesi ile Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu etrafında peyzaj çalışmaları yapılırken bu çalışmalarda berberis, limoni servi, leylandi, taflan, cennet bambusu, çınar, fıstık çamı, erguvan, pavlonya, şeker akçaağacı, lale ağacı, loro petolum, bonzai zeytin ağacı gibi bitkiler kullanıldı.

Ayrıca yürüyüş yolunun yapımı tamamlanan kısmına yerleştirilen gölgelikler etrafına sarmaşık gül dikildi. Karacaoğlan Yerleşkesi geneli muhtelif yerlerde de yapılan çalışmalar ile bu yıl yaklaşık 2500 civarı bitki dikimi gerçekleştirilirken 1750 m2 alana ise çim tohumu ekilerek yeşil alan oluşturuldu.