Üniversitemiz Rektörü 2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve Üniversitemizin de katkılarının bulunduğu “2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi ”ne katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen kongreye; Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, EMI Kongre Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal ile Yeni Zelanda, Kanada, Birleşik Krallık, Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Makedonya, Romanya, Slovakya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurt içinden akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kongre, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü dolayısıyla saat 09:05’te siren eşliğinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, EMI Kongre Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal ve katılımcı Rektörlerin birer konuşma yaptığı kongrenin açılışında konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli akademisyenleri Kapadokya’da ağırlamaktan ve kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bağlı, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kongrenin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Doğup büyüdüğüm, birçok anı ve hatıramın bulunduğu bu kadim topraklarda, böylesine önemli olan 2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde sizlerle buluşmanın benim için gerçekten çok özel bir anlam ifade ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Teknoloji çağı sayesinde her türlü bilgiye ve imkâna erişimin mümkün olduğu günümüzde yeni fikirlerin ortaya konulması ekonomik kalkınmanın da lokomotifi olacaktır. Bu aşamada teknoloji ve inovasyonun girişimlerimizde daha fazla yer alması zorunlu bir hal almıştır.” dedi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, gençlere hitaben; ‘Bugün tüm dünyada inovasyon olarak girişimsel hareketlerin nerdeyse tamamı genç beyinlerden çıkmaktadır. Sizlerden beklentimiz de bu genç ve berrak zihinlerinizi ülkemizin ve sizlerin kalınmasına öncülük edecek projelerde kullanmanızdır.’ ifadesini kullanırken akademisyenlere yönelik tavsiyesinde ise ‘Gençlerimizin yeteneklerine göre doğru şekilde yönlendirilmesi, ihtiyacımız olan insan kaynakları stratejilerinin planlanması, girişimcilik konularında yeni programların ortaya konulması ve gençlerimiz için koordinasyon görevi yürütülmesi üniversitelerimizin temel hedefi olmalıdır. Her bir akademisyen arkadaşım adeta danışman görevi yaparak, gençlerimizi yeni proje ve fikirler konusunda cesaretlendirmelidir.’ dedi.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e 2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne katkılarından dolayı Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından hediye takdim edildi.