Zoru Başaranlar Kariyer Sohbetleri'nin Konuğu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk Oldu

Osmaniye Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından KYK yurtlarında barınan kız ve erkek öğrencilere yönelik "Zoru Başaranlar Kariyer Sohbetleri" etkinliği Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.

Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonunda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Behçet Dündar, İİBF Dr. Öğretim Üyesi Ergün Kara, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı V. Necati Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, KYK İl Müdür Vekili Fuat Tülüce, Osmaniye Karacaoğlan Erkek Yurdu Müdürü Süleyman Mazı, Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sevgi Çakmaz ve protokol üyeleri ile çok sayıda Üniversitemiz öğrenci katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK Akademi Konferansları çerçevesinde hazırlanan ve “Zoru Başaranlar Konferansı Kariyer Sohbeti” adlı programa konuk olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Yeşilin bin bir tonunun yer aldığı Karacaoğlan Yerleşkesi’nde, Enstitüleri, Fakülteleri, Yüksekokulları ve Meslek Yüksekokulları ile kuruluş sürecinin her aşamasında yer almaktan gurur duyduğum Üniversitemin 11. Yılında ve Rektör olarak yapmakta olduğu görevimin 2. yılında sizlerle olmaktan memnun olduğumu vurgulamalıyım. Üniversitemiz siz öğrencilerine geçmişten günümüze neyi nasıl düşünmesi gerektiğini öğretmek ve öğretiyor olmak dolayısıyla sizlerin karşısına çıkabilecek zorlukların bu bilgi ile üstesinden geleceğinize inancım tamdır.” dedi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, öğrencilere; ‘OKÜ’lü olmanın ayrıcalığını anlatın. Anlatın ki anlattığınız kişiler başarıya OKÜ ile ulaşabilsin. Çünkü bir insanın başarısı ancak başkalarının hayatlarında bıraktığı olumlu etkiyle mümkündür.’ dedi.
Kendinden yola çıkarak içinde bulunduğu toplumu ve hayatı daha derinden anlamalarını sağlamayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, hayatından kesitler sunduğu sunumunda katılımcılara kişisel gelişim ile motivasyon sonucunda başarının nasıl elde edildiğini örnekler vererek anlattı.
Katılımcıların alkışları eşliğinde konuşmasını tamamlayan ve ardından da öğrencilerin sorularını cevaplayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e etkinlik sonunda KYK İl Müdür Vekili Fuat Tülüce tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.