Tarih Bölümü ve Tarih Topluluğu'ndan ''21.Yüzyılda Atatürk'ü Anma ve Anlamak'' Paneli

Üniversitemiz kulüplerinden Tarih Bölümü ve Tarih Topluluğu Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde 10 Kasım Atatürk’ü anma günü öncesinde “21.Yüzyılda Atatürk'ü Anma ve Anlamak” başlıklı panel düzenledi.
Panele Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Üniversitemiz Öğretim Elemanları, İdari Personelimiz ve çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı. Dayangaç, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk’ün bittiği dendiği yerde, bunları geldikleri yere geri göndereceğiz, dediği zamanda Türk kültürünün çıkarttığı bir dahi olarak yüzyılların ötesini de hesap ederek ve Cumhuriyetin kurulmasına imza atan birisidir.“ dedi.
Moderatörlüğünü Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fazıl Himmetoğlu’nun yaptığı panelde “Atatürk’te iz bırakan şehirler: Selanik, Manastır, İstanbul, Şam” başlıklı sunumu Dr. Öğretim üyesi Şenay Atam, “Örneklerle Halkın İçinde Atatürk” başlıklı sunumu Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ebru Güher, “Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik” başlıklı sunumu Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ümmügülsüm Candeğer, “Atatürk’ün Türk Dünyasına Bakışı” başlıklı sunum ise Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Aysel Erdoğan yaptı.
Üniversitemiz öğrencilerinin sorularının yanıtlandığı panelin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç tarafından Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ebru Güher, Dr. Öğretim Üyesi Ümmügülsüm Candeğer, Dr. Öğretim Üyesi Aysel Erdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Şenay Atam ve panelin Moderatörlüğünü yapan Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fazıl Himmetoğlu’na günün anısına Teşekkür Belgesi takdim edildi.