Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kvkk Bilgilendirme ve Farkındalık Toplantısı Üniversitemizde Düzenlendi

“6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Tanıtımı” konulu bilgilendirme ve farkındalık toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.
Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitleri Amfisinde düzenlenen toplantıya; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Mustafa Aslan, Belediye Başkanı Kadir Kara, Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz, Hakan Ezgi ve Metin Esen, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Kurul Üyeleri Şaban Baba ve Murat Karakaya,  kamu kurumu ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Üniversitemiz Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bilir, Kişisel Verileri Koruma Kurumu olarak yaptıkları toplantıların 14.’sünü Osmaniye’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu programın gerçekleştirilmesinde Sayın Valimizin büyük desteği var, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sözlerinin devamında KVKK’nın kurum yapısı hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenleme ve bu konudaki kurumsallaşma 2016 yılına dayanmaktadır. Dolayısıyla söz konusu mevzuat düzenlemeleri ve bu konudaki kurumsallaşma toplumumuzda henüz yeterince bilinmemektedir. Bu nedenle bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantı ile bu konularda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantının katılımcılarımız için faydalı olmasını ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Katılım ve katkılarından dolayı Kurum Başkanımıza, Kurul üyelerimize, sunumlarını gerçekleştirecek olan Daire Başkanımıza, Başkanlık Müşavirimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyesi Şaban Baba’nın oturum başkanı olduğu panel; Başkanlık Müşaviri Seçil Koyuncu ve Daire Başkanı Mustafa Erbilli’nin sunumları ile devam etti. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun genel yapısı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumlularının yükümlülükleri, ilgili kişilerin hakları ve mevzuattaki diğer düzenlemeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
“6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Tanıtımı” konulu bilgilendirme ve farkındalık toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Toplantı sonunda Osmaniye Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir’e kurumların logolarının yer aldığı çini tabak ve çiçek takdim edildi. Panele katılan konuşmacılara çiçek takdim edilmesi ile panel son buldu.