Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Programı Üniversitemizde Düzenlendi

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversitemizin ev sahipliğinde 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde 'Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı' başlıklı program düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç başta olmak üzere İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

'Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı' başlıklı programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, “Bir fizyolog olarak nasıl sindirim sistemi, dolaşım sistemi, boşaltım sistemi, metabolizma sistemi elle dokunulabilir, gözle görülebilir, somutsa, ruh sistemimizde bir o kadar somuttur. Nasıl karaciğerimiz rahatsızlanıyorsa, ruh sistemi de o şekilde rahatsızlanır. Ruh sistemimizdeki bu rahatsızlıkları kendi aramızda çözmekten kaçınarak uzmanlara danışmamız gerek, onlardan yardım alarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz.“ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Psikiyatri Uzmanı Şemsi Soner Özdemir, “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.