Her Gün 10 Bin Adım Temalı Yürüyüş Sonrasında Düzenlenen Etkinliklere Üniversitemizde Ev Sahipliği Yaptı

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen sağlık için “Her Gün 10 Bin Adım” yürüyüşü Üniversitemiz giriş kapısı önünden başlayarak TOKİ Caddesi bitimine kadar sürdü daha sonra protokol üyeleri ve gençler, ellerinde pankartlarla Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi Kayalı Bahçe içerisindeki etkinliğe katıldı.

Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi Kayalı Bahçe’de düzenlenen etkinliğe Osmaniye Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı’nın yanı sıra Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Kamu Kurum Kuruluş Temsilcileri, Sağlık Personelleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Kayalı Bahçe içerisinde etkinlikte basın mensuplarına bilgi veren Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme oranını artırdığı için hareketli yaşamın önemi konusunda farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi anlamında bu etkinliğin önemli olduğunu günümüzde daha da çok hissediyoruz.” dedi.