Üniversitemiz 2018 – 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Oğuzhan Yoncalık, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Müjdat Avcı, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Coşkun Özalp, Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Mart, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın ve Üniversitemiz Doktora, Yüksek Lisans ve lisans öğrencileri Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2018 – 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 2018 – 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın konuşmasıyla başladı. Daha sonra tören Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla sona erdi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gelecek eğitim-öğretim yılı içinde kredi burs miktarının lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital Dönüşüm Ofisimizle, üniversitelerimizin ve özel sektörümüzün desteğiyle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

'Yüksek Öğretimde Yetenek Yönetimi Sistemi'

İnsan Kaynakları Ofisimiz aracılığıyla üniversite öğrencilerimizin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalar başlatmayı planlıyoruz. Bu çerçevede yapacağımız ilk işlerden biri yüksek öğretimde yetenek yönetimi sistemine geçmektir. Üniversitelerimizden mezun olan en yetenekli öğrencilere çok özel kariyer fırsatları sunarak kamuda veya özel sektörde değerlendirilmelerini sağlayacağız.

'Üniversitelerde Kariyer Merkezleri Kurulacak'

Yurt dışı eğitim bursundan proje finansmanına ve istihdama kadar her alanda yetenekli öğrencilerimizin yanında olacağımızı bilmenizi isterim. İnsan Kaynakları Ofisi vasıtasıyla yapacağımız bir diğer önemli çalışma, üniversitelerimizin tamamında kariyer merkezleri kurmaktır. Üniversite öğrencilerine okula girdikleri ilk yıldan itibaren kariyer konusunda rehberlik edecek bu merkezler özel sektörle birlikte hareket edecektir. Kamu ve özel sektördeki istihdam olanaklarının öğrencilerimize tanıtılması için üniversitelerimizde kariyer etkinlikleri düzenlenecektir. Bu etkinliklerde işverenlerle öğrencilerimiz doğrudan muhatap olacak, birbirlerini tanıma fırsatı bulacaklardır.

Kaynak:www.tccb.gov.tr/haberler/410/98923/-dijital-teknolojilerin-gelistirilmesi-konusunda-dunyada-oncu-ulkeler-arasina-girmek-istiyoruz-