Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, Macaristan'dan Gelen Konuklarını Ağırladı

Erasmus + kapsamında Macaristan'ın University of Nyíregyháza'den Üniversitemize gelen Dr. Judit Csabai ve Dr. Zsolt Csabai Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk konukları Dr. Judit Csabai ve Dr. Zsolt Csabai’ye nazik ziyaretleri için teşekkür ederek Üniversitemizin hediyelerinden takdim etti.

Ziyarette Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsniye Aka Sağlıker de eşlik etti.
Ziyaret sonrasında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Salonuna geçen Dr. Judit Csabai ve Dr. Zsolt Csabai Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenlerine yönelik "Chili Peppers" ve "National Parks of Hungary"  başlıklı sunum yaptı.

Dr. Judit Csabai, sunumunda Macaristan’da kültüre alınan Chili biberlerinin önemini anlatırken Dr. Zsolt Csabai ise Macaristan’daki ulusal parklar ve içinde yaşayan önemli hayvan türleri hakkında bilgiler verdi.