Üniversitemizde Tıbbi Bitkiler Sergisi Açıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Menderes Çenet tarafından hazırlanan ve tıp alanında kullanılan bitkilerin örneklerinin ve fotoğraflarının bulunduğu “Tıbbi Bitkiler Sergisi” Üniversitemiz Kütüphane fuaye alanında açıldı.
2018-2019 Akademik Yılı açılışına kadar açık kalacak olan Tıbbi Bitkiler Sergisi’ne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel, FEF Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüsniye Sağlıker, FEF Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr. Yunus Kaplan, Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hacer İçen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Demiral, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı V. Necati Gök ile çok sayıda Üniversitemiz idari personeli katıldı.

Açılışını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün gerçekleştirdiği Tıbbi Bitkiler Sergisi’nde 80’e yakın sergilenen bitkilerin Latince ve Türkçe tür isimleri, bitkilerin içerdiği etken maddeler, tıbbi faydalarının yanı sıra bitkilerin tıbbi olarak kullanım biçimleri hakkında bilgiler yer alıyor.

Tıbbi bitkilerin tanınmasına katkıda bulunması amacını taşıyan serginin açılışını yapmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, sergiyi hazırlayan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Menderes Çenet’e teşekkür etti.