Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Toplumun Hizmetinde

Üniversitemizin eğitim – öğretim ve bilimsel faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla; her türlü bilimsel materyali sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak üzere kurulmuş olan Üniversite Kütüphanemiz toplumun her kesimine hitap ediyor.

Bilgi kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmayı sağlamak amacıyla her düzeydeki kullanıcıya kurum içinde ve dışında elektronik ortamda 24 saat hizmet veren Merkez Kütüphanemiz sınavlara hazırlanan öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ün talimatlarıyla da kapasitesi artırılan 7/24 salonlarımızda toplam 150 kişi aynı anda hizmet alma imkânı sağlanıyor.

Rahat, sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırma yapmak için Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin daha verimli araştırma, ders çalışmalarını ve performanslarını arttırabilmelerine imkân tanıyan Merkez Kütüphanemiz  Üniversite Yerleştirme Sınavı öncesinde yoğun bir kullanıma erişti. 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemininin 2. Yarısından itibaren kütüphanemizin açık kalma süresini hafta içi 24.00’e kadar açık ve kullanıcılarının hizmetine açılmıştı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphanesi ülkemizin en büyük kapalı alana sahip kütüphanesi olmakla beraber (14723 m2) kitapların bulunduğu alanlar kadar daha çok kullanıcıların sosyal ve çalışma alanlarına önem vermiştir. 16 adet grup çalışma salonu, 34 adet tek kişilik çalışma salonu, binanın 4 köşesine yerleştirilmiş özel koltuklar ve sehpalarla donatılmış rahat çalışma salonları, toplam 5 adet salona yerleştirilmiş 2 kişilik ve 4 kişilik masalar ve 2 adet 7/24 çalışma salonu ile bunu göstermektedir. Kullanım istatistikleri düzenli olarak takip edilerek aşırı talep olduğu ve kullanım yoğunluğu olduğu fark edilen 7/24 salonlarına ek olarak 30 adet tek kişilik masa eklenmiştir. Kütüphane içinde herkese yetecek yer olmasına rağmen ilgili alan (7/24 salonları) ulaşım kolaylığı nedeniyle aşırı rağbet görmektedir.

Aynı anda 2012 kişi yararlanabilecek kapasiteye sahip Üniversite kütüphanemizden şu anda 1300 kişi aynı anda oturup araştırma yapma imkânına sahiptir.

Üniversitemizin eğitim – öğretim ve bilimsel faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla; her türlü bilimsel materyali sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak üzere kurulmuş olan Üniversite Kütüphanemiz Akademik takvimin bitmesine rağmen Topluma hizmet olarak Üniversite Giriş sınavları, Diğer sınavlara hazırlanan ve araştırma yapan kullanıcıların taleplerini dikkate alarak hafta için ana binamız gece 24.00’e kadar açık ve 7/24 salonlarımız ise Resmi ve Dini Bayramlar hariç 24 saat kesintisiz hizmete veriyor.

Kütüphaneden faydalanan kullanıcılar ev ortamından daha kaliteli bir ortam sunan üniversitemizin hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getiren kullanıcılar, Rektörümüz Prof.Dr. Murat Türk’e teşekkür ettiler.

Kütüphanemiz (31 Aralık 2017 tarihi itibari ile) basılı kitap olarak 63.421, (MYO’larla birlikte ~69.035 adet basılı kitap), 163.505 elektronik kitap (Abonelik modeli), dergi sayısı ise (elektronik ortamda-TUBITAK-EKUAL desteği ile ) 23.623 adet, 1.220 konferans bildirisi, 3.341 standart sahibidir. 2018 yılında kaynak sayısı artışı hızla devam etmektedir.