Temel Harita Bilgisi ve CBS Uygulamaları Eğitim Projesi Başladı

4005 TÜBİTAK Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği yürütücülüğünde ‘Temel Harita Bilgisi ve CBS Uygulamaları’ başlıklı eğitim projesinin tanıtımı ve açılış programı Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda yapıldı.

Temel Harita Bilgisi ve CBS Uygulamaları başlıklı eğitim projesine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal, Üniversitemizin farklı bölümlerinden akademisyenler ile ülkemizin farklı illerinden katılımcılar katıldı.

25 Haziran 2018 tarihinde Üniversitemizde başlayan ve 29 Haziran 2018 tarihine kadar da devam edecek eğitim projesinin açılış konuşmasını projenin yürütücülüğünü yapan Üniversitemiz Harita Mühendisliği bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuri Erdem yaptı. Erdem, 5 gün sürecek eğitim uygulamalı bir şekilde gerçekleşecek. Gelecek için harita sloganı ile yürütecekleri eğitim projesinde amacın doğada yön bulma, pusula kullanımı, harita üzerindeki özel işaretlerin anlamı, CBS uygulamaları, harita yapım, üretim ve ölçüm aşamalarının ve gerekli olan temel bilgilerinin, arazi ve büro ortamında teori ve uygulamalı eğitimlerle verilmesinin olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasından sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk de kısa bir konuşma gerçekleşti. Harita Mühendisliği bölümünün Üniversitemizin gözbebeği konumunda olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Öğrencilerin ve akademisyenlerimizin farklı alanlarda başarı gösterebileceklerini düşünüyorum. TÜBİTAK destekli bir projenin Üniversitemizde olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. TÜBİTAK’ın Üniversitemizle işbirliği yapması bizi zirve yarışında daha yukarılara taşıyacağından kuşkum yok.  Biz bir araya gelerek birlik olursak başaramayacağımız hiçbir iş yok. Bu anlamda bu projeyi hayata geçiren akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.