5 Haziran Dünya Çevre Günü Dolayısıyla Osmaniye Valiliği'nde Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi Başlıklı Konferans Düzenlendi

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç “Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi” konulu konferansını Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda verdi.

“Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi” konulu konferansa başta Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz FEF Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsniye Sağlıker, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, İl Müdürlüğü olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerin amacının her kesimden vatandaşın çevreci olması ve bu sorumluluğu taşıması gerektiğini anlatarak, çevreyi koruma çabası olması içinde olmasını sağlayabilmek olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alparslan Dayangaç “Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi” konulu konferansını verdi.

Üniversitemiz Rektörüne 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliklerine Katkılarından Dolayı Plaket Verildi

Konferans sonunda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerine katkılarından dolayı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alparslan Dayangaç’a, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından teşekkür plaketi verildi.